Piraattipuolue tukee nettiäänestysjärjestelmien kehittämistä

Piraattipuolueen lehdistötiedote
29.8.2014

Piraattipuolue on antanut 29.8.2014 lausunnon oikeusministeriön nettiäänestämistä koskevaan mietintöön. Piraattipuolue on soveltanut lausunnossaan puolueohjelman mukaista linjaa, jossa tärkeimmiksi osatekijöiksi nousee järjestelmän avoimuus, luotettavuus ja tarkistettavuus. Nykyiset tarjolla olevat järjestelmät eivät näitä ehtoja täytä.

“Verkkoäänestyksen toteuttamisen haasteena on liuta teknologisia ja vaalien luotettavuutta koskevia ongelmia, jotka voidaan ratkaista turvallisesti ja yleisesti hyväksytyin keinoin vain jos palvelu tuotetaan täysin avoimesti. Demokratian kehittämisen kannalta luotettava nettiäänestys on kuitenkin välttämättömyys”, toteaa Piraattipuoleen puheenjohtaja Tapani Karvinen.

Piraattipuolue tukee työryhmän ehdotusta nettiäänestyksen kokeilusta kunnallisissa neuvoa-antavissa kansanäänestyksissä sekä asian jatkoselvittelyä.

Lisätiedot:

Tapani Karvinen, puheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2344

Jonna Purojärvi, tiedottaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 40 142 2090