Lahjoita

Mihin Piraattipuolue tarvitsee rahallista tukea?

Puolueiden rahankäytön määrä ja valittujen edustajien määrä eivät ole suoraan verrannollisia keskenään, mutta ilman taloudellisia resursseja pätevien ehdokkaiden saaminen näkyviin on lähes mahdotonta. Tehokas aktiivijoukkomme tekee puoluetyötä ilman korvausta, mutta rahaa tarvitaan silti esimerkiksi vaalijulisteisiin, medianäkyvyyteen, flyereihin, atk-hankintoihin, postimaksuihin ja kokousjärjestelyihin.

Piraattipuolueen toiminta rahoitetaan kokonaisuudessaan jäsenmaksuilla ja lahjoituksilla, koska puole ei ole oikeutettu puoluetukeen.

Suomessa jaetaan vuosittain noin 35 miljoonaa euroa puoluetukea, mutta summa jaetaan vain eduskuntapuolueiden kesken. Vuonna 2011 Suomi sai ETYJ:ltä huomautuksen pienpuolueiden epätasa-arvoisesta kohtelusta ja asiaan liittyvää lainsäädäntöä muutettiin vuoden 2015 lopulla. Lakimuutos ei silti muuta pienpuolueiden tilannetta. Kun puoluetuki jaetaan kaikkien eduskuntavaaleissa yli 2% kannatuksen jaaneiden puolueiden kesken, se koskee edelleen vain eduskuntapuolueita.

Tukemalla Piraattipuoluetta autat meitä puuttumaan entistä tehokkaammin järjenvastaiseen lainsäädäntöön ja muihin yhteiskunnan epäkohtiin.

Miten lahjoittaa?

Piraattipuolueen lahjoitustili on
IBAN: FI87 5630 6220 0248 91 (Osuuspankki)
BIC: OKOYFIHH
Saaja: Piraattipuolue r.p.
Viitenumero: (valitse mieleinen)
10029 Lahjoittajan nimen saa julkaista
10003 Lahjoittaja pysyy tuntemattomana ellei summa ylitä 1500 euroa kalenterivuodessa

Piraattipuolueen bitcoin-tili on 19PsBRc3qvyjVR2NKmZueD4A9ay6ZNbkZd

Piraattipuolueelle voi lahjoittaa myös käyttäen Paypalia tai yleisimpiä luottokortteja, lahjoitusnappi alla.
Varainkäyttö ja rahankeräysluvan tiedot