Piraattipuolue antoi ehdotuksensa vaalien ajankohdiksi

Piraattipuolueen lehdistötiedote
29.8.2014

Piraattipuolue on antanut torstaina 28.8.2014 lausunnon oikeusministeriön mietintöön Vaalien ajankohdat ja kansalaisten osallistumisoikeudet.

Piraattipuolue ei kannata kunnallisvaalien siirtämistä keväälle kuten työryhmä ehdottaa, vaan katsoo että keväällä opiskelijoiden mahdollisuudet tutustua kattavasti puolueisiin ja ehdokkaisiin ovat heikot opintokiireiden ja työnhaun vuoksi. Sen sijaan Piraattipuolue ehdottaa, että myös eduskuntavaalit siirrettäisiin syys-lokakuulle.

“Nyrkkisääntönä ensin kannattaa katsoa mitä tapahtuu kun tehdään täysin päinvastoin kuin ministeriön työryhmä ehdottaa. Syksyllä järjestettävät vaalit tarjoavat opiskelijoille selkeästi enemmän aikaa tutustua asiakysymyksiin ja kannanottoihin kuin keväällä järjestettävät” kertoo puolueen puheenjohtaja Tapani Karvinen.

Piraattipuolue myös huomauttaa, ettei työryhmän laatiman selonteon mukaan ole näyttöä siitä, että sää vaikuttaisi äänestysaktiivisuuteen.

Muut työryhmän ehdotukset koskien kansalaisaloitteen ikärajan laskemista ja kunnallisen neuvoa-antavan äänestyksen järjestämistä Piraattipuolue katsoo kannatettaviksi kehitysehdotuksiksi. Työryhmä ei kuitenkaan esitä lakimuutoksia näiden ehdotusten pohjalta.

Lisätiedot:

Tapani Karvinen, puheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2344

Jonna Purojärvi, tiedottaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 40 142 2090