Piraattipuolue purjehtii aluevaltuustoihin

LEHDISTÖTIEDOTE

Vapaa julkaistavaksi heti


Piraattipuolue purjehtii aluevaltuustoihin


Piraattipuolue on asettanut aluevaaleihin yhteensä 44 ehdokasta, yhteensä 18 hyvinvointialueelle. Jos Helsinkiä ei oteta mukaan vertailuun (Helsinki ei ole näissä vaaleissakaan mukana), niin piraateilla on aluevaaleissa viisi ehdokasta enemmän kuin kuntavaaleissa oli.


Piraattien ehdokkaat aluevaaleissa:

Piraattien ehdokkaat aluevaaleissa:

Aluevaalien vaaliohjelma

Piraattipuolue tavoittelee pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin ja palkkatyöyhteiskunnan instituutioiden päivittämistä vastaamaan 2000-luvun suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin, kuten kestävyyskriisiin, digitalisaatioon ja työn murrokseen. Näihin murroksiin vastaaminen on tehtävä niin, että samalla pidetään kaikki mukana. Tavoitteena on ympäristörajojen puitteissa toimiva yhteiskunta, jossa hyvinvointi jakautuu kaikille, vapaa-aikaa arvostetaan ja työ on mielekästä. Toimivilla sosiaali- ja terveyspalveluilla on tässä keskeinen rooli ja niihin panostaminen on myös investointi tulevaisuuteen.

Piraattipuoule ajaa radikaalisti avoimempaa ja läpinäkyvämpää hallintoa sekä haluaa vahvistaa asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia. Piraattipuolueen mielestä hallintoa ja tietojärjestelmiä koskevan tiedon on oltava avointa ja kenen tahansa tarkistettavissa, mutta yksityisten ihmisten henkilötietojen on oltava varmasti turvassa. Ihmisillä on oltava laajasti valtaa päättää, mitä tietoja heistä kerätään sekä miten tietoja käytetään.
Piraattipuolue haluaa kehittää sote-palveluja universalismin periaatteen mukaisesti kaikille. Hyvän hoivan on oltava saatavilla myös pätkä- ja osa-aikatyöläisille, työttömille, pitkäaikaissairaille, osatyökykyisille ja osatyöhaluisille. 

Piraattipuolue haluaa edistää modernia mielenterveyspolitiikkaa, jossa asiakas on keskiössä ja pääsee suunnittelemaan ja kehittämään palveluita. Piraattipuolue tunnustaa mielenterveysoikeudet, jotka turvaavat yhdenvertaisen kohtelun myös mielenterveysongelmaisille.
Piraattipuolue haluaa tehdä inhimillisempää päihdepolitiikkaa yksilönvapauksia kunnioittaen ja ongelmakäytön haittoja vähentäen. Päihdeongelmaisille tarjotaan tukea heidän lähtökohdistaan ja heidän tarpeidensa mukaan. Tämä voi tarkoittaa helposti saavutettavaa matalan kynnyksen neuvontaa ja ohjausta, vertaistukea, turvallisia käyttötiloja ja neulanvaihtopisteitä tai intensiivisempää katkaisuhoitoa.

(aluevaaliohjelma kokonaisuudessan)

– Nyt kun aluevaaleissa ollaan uuden äärellä, haluamme haastaa suomalaiset ajattelemaan alueellista demokratiaa ja sote-palveluita uudella tavalla. Aluevaltuustoihin kannattaa nostaa tuoreita kasvoja, uusia poliittisia voimia ja radikaalia avoimuutta vanhojen ja kokeiltujen tilalle, sanoo Riikka Nieminen piraattien puoluejohtaja Espoosta.

Lisätietoja antavat:

Riikka Nieminen
Piraattipuolueen puheenjohtaja
riikka.nieminen@piraattipuolue.fi
044 555 0910

Satu Immonen
Piraattipuolueen puoluesihteeri
Vaalipäällikkö
satu.immonen@piraattipuolue.fi
045 310 2343