Piraattipuolue hyväksyi Suomen kunnianhimoisimman energia- ja ympäristöpoliittisen ohjelman ja asettui Petrus Pennasen kannattajakorttikeräyksen taakse

logo-levein

Lehdistötiedote
13.11.2017 klo 15:50
VAPAA JULKAISTAVAKSI

Piraattipuolue hyväksyi Suomen kunnianhimoisimman energia- ja ympäristöpoliittisen ohjelman ja asettui Petrus Pennasen kannattajakorttikeräyksen taakse

Puoluekokous hyväksyi puolueelle energia- ja ympäristöpoliittisen ohjelman, joka vaatii radikaaleja toimenpiteitä ilmastonmuutoksen torjuntaan. Ohjelman mukaisesti energia- ja ympäristöpolitiikassa on kiinnitettävä huomiota kestävään kehitykseen, säilytettävä luonnon moninaisuus, pyrittävä hillitsemään ilmastonmuutosta ja varauduttava ilmastonmuutoksen aiheuttamiin ongelmiin.

Puolue ajaa fossiilisista polttoaineista luopumista, energiantuotantoa ydin-, aurinko- ja tuulivoimalla sekä GMO-menetelmien laajempaa käyttöä ruoantuotannossa. Puolue vaatii myös ympäristölupaa vaativiin hankkeisiin riittäviä vakuuksia mahdollisten ympäristövahinkojen korvaamista varten.

“Tämän myötä piraattipuolueella on Suomen kunnianhimoisin energia- ja ympäristöpoliittinen ohjelma!” kehuu puolueen puheenjohtaja Jonna Purojärvi. “Meillä ei ole varaa rajata toimivia ratkaisuja pois ideologisista syistä”, komppaa varapuheenjohtaja Arto Lampila.

Kokous päätti myös toisesta puolueohjelmamuutoksesta. Piraattipuolue on halunnut jo vuosia luopua kesäajasta EU-tasolla. Tämänpäiväisen päätöksen mukaisesti sen yhteydessä Suomi pitäisi siirtää Keski-Euroopan aikaan.

Syyskokous päätti myös puolueen asettumisesta varapuheenjohtajansa, Helsingin kaupunginvaltuutettu Petrus Pennasen presidentinvaalien kannattajakorttikeräyksen taakse. “Lain mukaan sähköinen allekirjoitus vastaa käsin kirjoitettua. Suomen ensimmäinen sähköinen kannattajakorttikeräys presidentinvaaleissa on hyvä paikka kokeilla, toteutuuko tämä oikeus myös käytännössä”, Lampila toteaa.

Piraattipuolueen syyskokous järjestettiin Helsingissä 11.11.2017.

Energia- ja ympäristöohjelma http://arkisto.piraattipuolue.fi/asiakirjat/energia_ja_ymparistoohjelma_2017-11-11.pdf

Pennasen kampanja: https://www.petrus2018.fi

Yhteystiedot

Jonna Purojärvi
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

Olli Markkanen
Tiedottaja, Piraattipuolue
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 44 2109 092