Piraatit viettivät puoluepäivät ja puoluekokouksen Lahdessa

logo-levein

Lehdistötiedote
13.7.2017 klo 14:40
VAPAA JULKAISTAVAKSI

Piraatit viettivät puoluepäivät ja puoluekokouksen Lahdessa

Piraattipuolueen kolmannet puoluepäivät Lahden Tiedepuistossa on käyty. Tällä kertaa ensimmäinen päivä oli varsinaista puoluepäivää ja toisena päivänä oli puoluekokous.

Puheenjohtajakin oli positiivisesti yllättynyt puoluepäivien osallistujamäärästä. Paikalla oltiin hyvässä hengessä, jota kuitenkin varjosti hieman kokouksessa käsiteltävät asiat.

Lauantaina keskusteltiin valtuustoista, organisaatiosta ja presidentinvaaleista. Presidentinvaaleista kuulimme Petrus Pennasen presidenttiehdokkuuteen tarvittavaa korttikeräystä rakentavilta henkilöiltä sähköisen kannattajakorttikeräyksen mahdollisuuksista. Lisäksi hiottiin ehdotettuja puolueohjelmamuutoksia.

Valtuustotyön kerrottiin lähteneen hyvin käyntiin. Puolueväelle selitettiin että kunnallisia luottamustoimia on todellisuudessa enemmän kuin kaksi valtuutettua, sillä varavaltuutetut ja lautakuntapaikat ovat omalta osaltaan merkittäviä kuntien päätöksenteossa. Puolueen talous myös kohenee luottamustoimien takia siten, että jatkossa lahjoitukset voidaan käyttää suoraan kampanjointiin puolueorganisaation ylläpitokustannusten sijaan.

Sunnuntain puoluekokouksessa oli paljon päätettävää. Kokousaloitteen myötä puoluehallitus esitti uusia sääntömuutoksia. Puolueen jäsenistö on antanut kevään aikana lomakkeella palautetta kaivatuista puolueohjelmamuutoksista, joista puoluehalitus koosti oman esityksensä. Näiden lisäksi käytiin puoluehallituksen varajäsenen vaali ja käsiteltiin erinäisiä kokousaloitteita.

Puolueen periaateohjelmaan kokous tarkensi ja syvensi tasa-arvolinjauksia sekä puolueohjelman nettineutraliteettilinjaa. Puolue on perustanut puoluekokouksessa käytyjen keskustelujen myötä tasa-arvo-ohjelmaa, puolustuspoliittista ohjelmaa sekä ympräistö- ja energiapolitiikkaa rakentavia työryhmiä.

Paavo Tertsusen jättäessä keväällä puoluehalituksen ajanpuutten vuoksi, puoluehallitus päätti laittaa hänen varajäsenen paikkansa hakuun. Uudeksi puoluehallituksen varajäseneksi valittiin kokouksessa Petra Salmi.

Puoluekokous käsitteli myös kokousaloitteen Raoul Plommerin jatkosta puoluehallituksen varajäsenenä ja päätti erottaa Raoul Plommerin puoluehallituksen varajäsenyydestä. Päätös erottamisesta on linjapäätös niin nykyiselle kuin tulevillekin hallituslaisille soveliaan käyttäytymisen rajoista. Tapahtuneen myötä puolue suunnittelee kehittävänsä kärjistyneisiin sosiaalisiin tilanteisiin uusia käytäntöjä ja toimia, jotta prosessi jäisi ainutkertaiseksi puolueen historiassa.

“Tästä raskaasta tapauksesta huolimatta kokous kulki muutoin positiivisessa tunnelmassa ja katse suuntautuneena eteenpäin. Puoluetoimintamme on saanut selvästi aiempaa enemmän ammattimaista otetta mukaan, eikä sopivampaa aikaa voisi ollakaan – olemmehan nyt ensi kertaa päättävässä asemassa oleva puolue.”, kommentoi puheenjohtaja Jonna Purojärvi kokouksen kulkua ja puolueen nykytilaa.

Koko puolueohjelman löydät täältä: https://piraattipuolue.fi/politiikka/puolueohjelma/

Lisätietoja:

Olli Markkanen
Tiedottaja, Piraattipuolue
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 44 2109 092

Jonna Purojärvi
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351