Piraatit iloitsevat paluustaan puoluerekisteriin

Lehdistötiedote
6.6.2016 klo 9.45
VAPAA JULKAISTAVAKSI HETI

Piraatit iloitsevat paluustaan puoluerekisteriin

Oikeusministeriö on tänään ilmoittanut Piraattipuolueen merkitsemisestä takaisin puoluerekisteriin [1]. Piraatit keräsivät kevään 2015 eduskuntavaalien jälkeen rekisteröintiin vaadittavat 5000 kannattajakorttia.

Piraattipuolue perustettiin 2008 ja se keskittyy yksilönvapauksien ja kansalaisoikeuksien lisäämiseen, tietoyhteiskunnan kehittämiseen ja holhouksen vastustamiseen. Puolue on vastustanut näkyvästi mm. verkkovakoilua ja Suomessa rehottavaa kiristyskirjebisnestä. Puolueella on kevään kannatusmittauksissa ollut noin 1.3% kannatus. Eduskuntavaaleissa Piraatit saivat 25 000 ääntä nostaen kannatustaan roimasti.

Puolueen puheenjohtaja Tapani Karvinen iloitsee puoluerekisteriin merkitsemisestä ja suuntaa katseet kohti tulevia kuntavaaleja: “Kannattajakorttien täyttämän vuoden jälkeen pystymme nyt keskittymään kunnolla valmistelemaan vuoden 2017 kuntavaaleja, joissa Piraatit menevät rytinällä läpi useisiin valtuustoihin.”

Piraattipuolue kiittää jokaista puolueaktiivia ja kannattajakortin allekirjoittajaa, jotka mahdollistivat puoluerekisteriin pääsemisen.

Lisätietoja antavat:
Tapani Karvinen
Puheenjohtaja, Piraattipuolue r.p.
045 310 2344
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Janne Paalijärvi
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue r.p.
040 527 5470
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Viitteet:
[1] http://www.vaalit.fi/fi/index/puolueet/rekisteroidytpuolueet.html