Terrorismintorjunnassa ei saa jyrätä kansalaisoikeuksia

Piraattipuolueen lehdistötiedote
14.11.2015 klo 14.20
VAPAA JULKAISTAVAKSI

Piraattipuolue tuomitsee jyrkästi Pariisin terrori-iskut ja ottaa osaa omaisten suruun. Ranskaa eilen kohdannut kriisi on lehtitietojen mukaan pahimpia Euroopassa sitten toisen maailmansodan.

Kriisissä on syytä muistaa kuitenkin pitää järki päässä ja jäitä hatussa, mitä kansalaisoikeuksiin tulee. Suomalaiset poliitikot ovat jo ennättäneet iskun tiimoilta kommentoida yhtä ja toista. Viranomaisten valtaoikeuksia halutaan kasvattaa ja nettivalvontaa kiristää, vaikka esimerkiksi Ranskassa Charlie Hebdo -iskujen jälkeen valmistellut vastaavat lait eivät kyenneet estämään eilisen terroritekoja.

Vapaa kansalaisyhteiskunta on puolustamisen arvoinen. Piraattipuolue toivoo viranomaisilta ja vallanpitäjiltä malttia kriisin hoidossa ja toivoo, ettei Pariisin tragediaa käytetä keppihevosena kansalaisoikeuksien polkemisessa.

Lisätiedot:

Janne Paalijärvi
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
040 527 5470
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi