Piraattipuolue avasi www.kiristyskirje.fi -neuvontasivuston

Lehdistötiedote
9.12.2015 klo 08.40
VAPAA JULKAISTAVAKSI

Piraattipuolue avasi www.kiristyskirje.fi -neuvontasivuston

Lakitoimisto Hedman Partnersin ja muiden tahojen kansalaisille lähettämät korvausvaatimuskirjeet ovat poikineet useita yhteydenottoja Piraattipuolueelle. Varapuheenjohtaja Janne Paalijärven viimeaikainen näkyvyys kirjeisiin liittyneissä keskusteluissa on kasvattanut yhteydenottojen määrää entisestään. Piraattipuolue on tämän johdosta koonnut yleisimpiin tilanteisiin liittyviä ohjeita ja neuvoja http://www.kiristyskirje.fi -sivustolle.

Myös kiristyskirjeitä syyttä saaneiden joukko on kasvanut viime aikoina. Huolestuneet ja tapauksittain suoranaisesti pelästyneet kansalaiset ovat jopa harkinneet maksavansa maksun huolimatta heidän varmuudestaan oman syyttömyytensä puolesta. Pelot ovat ymmärrettäviä, sillä syytöntäkin kohtaava oikeudenkäynti on raskas ja aikaa vievä prosessi. Näyttää siltä, että kirjeiden lähettäjien painopistealue on siirtymässä tekijänoikeuksien valvonnasta puhtaaseen kiristämiseen ja pelotteluun.

“Tekijänoikeusjärjestöjen selvitystoiminta ei keskity enää laittomien latauspalvelujen kitkemiseen, vaan suurelta yleisöltä rahastamiseen. On helpompaa saada satasia tuhansilta kuin satatuhatta yhdeltä.” kommentoi Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Janne Paalijärvi, joka on tutkinut kirjebisnestä kohta kahden vuoden ajan.
Lisätietoja antavat:

Janne Paalijärvi
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
040 527 5470
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Jonna Purojärvi
Puheenjohtaja, Piraattinuoret ry
045 310 2351
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi