Kuntavaalien jälkeen – katse tulevaisuuteen

Hyvä piraattipuolueen jäsen,

kiitämme Sinua kaikkien ehdokkaiden ja aktiivien puolesta antamistanne 2591 äänestä. Jokainen näistä äänistä on arvokas.

Nämä olivat monin tavoin poikkeukselliset vaalit. Siksi onkin tärkeää suhteuttaa onnistumiset ja haasteet järkevällä tavalla. Raskaan koronavuoden jälkeen monet ottivat ansaitun huilihetken näiden vaalien ajaksi, joten ehdokasmäärät ja äänestysprosentit olivat erittäin alhaiset. Ehdokasmäärään ja vaalibudjettiin suhteutettuna nämä vaalit olivat kohtalainen menestys. On selvää, että henkilökohtaiseen äänimääräänsä pettyneet piraattiehdokkaat ovat harvassa. Jokainen, joka jaksoi yrittää, sai äänestäjiltä selvän luottamuksen osoituksen.

Haluamme onnitella myös piraateissa vaikuttavaa Pietari Virtasta, joka valittiin Sulkavalla varavaltuutetuksi toisen puolueen listalta sitoutumattomana. Lisätietoja Pietarista: https://www.pietarivirtanen.com/#info

Me lupaamme, että viisastumme näistä vaaleista ja kehitämme piraattipolitiikkaa seuraaviin vaaleihin.

Terveisin,
puoluehallitus

Dear Pirate Party member,

We thank You on behalf of all candidates and active party members for those 2591 votes that you casted. Every single one of them is valuable to us.

This election was exceptional in many ways. That’s why it is important to put our successes and challenges into a meaningful perspective. After the tough COVID-19 year many people took a well-deserved moment of respite and thus the amount of candidates and voter turnout were very low. Considering the number of candidates and the election budget these elections were a moderate success. It is clear that Pirate candidates who are disappointed with their personal vote outcomes are scarce. Everyone who kept trying got a clear show of confidence from voters.

We would also like to congratulate Pietari Virtanen, who is influential among pirates, and who was elected Sulkava’s deputy commissioner from another party’s list. More information about Pietari: https://www.pietarivirtanen.com/#info

We promise to learn our lessons from this election and develop Pirate ideas for the elections to come.

Regards,
Party Government