Piraattipuolue valitsi uuden hallituksen – puheenjohtajana jatkaa Purojärvi

Lehdistötiedote 

20.3.2018

Vapaa julkaistavaksi

Piraattipuolue valitsi 17.3.2018 Tampereella pidetyssä kevätkokouksessaan uuden hallituksen seuraavalle kahden vuoden toimikaudelle. Puheenjohtajan tehtävissä jatkaa jo yhden kauden toimessa työskennellyt Jonna Purojärvi, 29, Jyväskylästä. 

Piraattipuolueen puheenjohtajaksi vuonna 2016 valittu Jonna Purojärvi sai lauantain puoluekokouksessa luottamuksen jatkaa toimessaan. Puoluetoiminnan ohella Purojärvi opiskelee yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa Jyväskylän yliopistossa. Hän suuntautuu opinnoissaan politiikan tutkimukseen.

 Kevätkokouksessa valittiin puolueelle myös muut hallituksen jäsenet. Ydinfysiikan tohtori ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Petrus Pennanen jatkaa varapuheenjohtajana, minkä lisäksi varapuheenjohtajiksi valittiin Miika Hämynen ja Markku Brask. Hämynen on toiminut jo pitkään Keski-Suomen piirin puheenjohtajana, minkä lisäksi hän toimi viime kauden Piraattipuolueen järjestövastaavana. Markku Brask toimii Uudenmaan piraattien puheenjohtajana.

Puoluehallituksen varsinaisina jäseninä on edustettuna puolueen aiempia puheenjohtajia Harri Kivistö Tampereelta ja Tapani Karvinen Turusta. Edelliskauden tapaan hallituksessa jatkavat Ville Hautakangas Helsingistä, Tiia Mustonen ja Pekka Mustonen Joensuusta, Pasi Vähämartti Lahdesta sekä Janne Paalijärvi Espoosta. Uusina jäseninä hallitukseen nousivat Pauli Eronen Helsingistä, Janne Uotila Turusta sekä Veera Kontiokari Oulusta.

Järjestäytymiskokouksessa päätettiin, että Pekka Mustonen jatkaa puoluesihteerin toimessa.

Viime kaudella puolue sai ensimmäiset kaupunginvaltuutettunsa Helsinkiin ja Jyväskylään, sekä varavaltuutettuja Espooseen. Valtuutettujen myötä puolue sai myös kymmeniä muita luottamustoimipaikkoja: puheenjohtaja Jonna Purojärvi itse toimii Jyväskylässä tarkastuslautakunnassa ja varavaltuutettuna.

"Uudella hallituksella on hoidettavanaan useita vaaleja, joista merkittävimmät ovat ensi vuoden eduskuntavaalit. Voin luottavaisin mielin sanoa, että tämä hallitus jää historian kirjoihin joukkona, joka nosti Piraattipuolueen eduskuntaan. Emme kuitenkaan ole toimimassa historian takia, vaan tulevaisuuden vuoksi", kertoo Purojärvi.Yhteystiedot

Jonna Purojärvi
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

Pekka Mustonen
Puoluesihteeri, Piraattipuolue
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 50 322 1071

Piraattipuolueen puheenjohtajistoa. Kuvassa (vasemmalta oikelle) Markku Brask, Jonna Purojärvi ja Miika Hämynen. Lisäksi puheenjohtajistossa Petrus Pennanen (ei kuvassa).