Piraattipuolue kannattaa kansalaisaloitetta yhteisestä katsomusaineesta peruskouluihin

Lehdistötiedote
16.9.2015 klo 22.50
Vapaa julkaistavaksi heti

Piraattipuolue kannattaa kansalaisaloitetta yhteisestä katsomusaineesta peruskouluihin

“Yksi, kaikille yhteinen katsomusaine antaisi terveen pohjan, jolle rakentaa yhteisymmärrystä uskonnollisista tai kulttuurillisista eroista huolimatta. Tämä on paras tapa rakentaa paikallista rauhaa yhä enemmän avautuvassa maailmassa”, avaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Tapani Karvinen.

Piraattipuolueen puolueohjelma esittää uskonnollisen ja elämänkatsomustiedon opetuksen korvaamista historian, kulttuurin ja filosofian opettamisella. Kansalaisaloite tähtää edellisten korvaamista arvokasvatuksella, etiikalla, suomalaisella kulttuuriperinnöllä sekä eri uskontoja ja maailmankatsomuksia käsittelevällä sisällöllä.

Piraattipuolueen hallitus toteaa kansalaisaloitteen ja puolueohjelman tavoitteiden olevan enemmän kuin riittävän lähellä toisiaan, ja täten antaa tukensa kansalaisaloitteelle kaikille yhtenäisestä katsomusaineesta peruskouluihin.

“Kutsun myös muita puolueita auttamaan tavoitteen toteuttamisessa. Etenkin vastavalitulle Sari Essayahille tämä on erinomainen tilaisuus osoittaa sanansa ‘Kristillisdemokraatit ei ole yhtä kuin kirkko’ toteen ja puhaltaa yhteiseen hiileen seuraavan sukupolven kasvattamiseksi”, toteaa Karvinen.

Lisätiedot:

Tapani Karvinen
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2344

Janne Paalijärvi
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 40 527 5470

Lähteet:

Kaikille yhteinen katsomusaine peruskouluihin -kansalaisaloite
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1438

Piraattipuolueen puolueohjelma, 5. Opetus tietoyhteiskunnassa: Muutokset oppisisältöihin
http://piraattipuolue.fi/agenda/puolueohjelma