Sipilän hallitus hävittämässä Suomesta satojen miljoonien tietotekniikkabisneksen

Piraattipuolueen lehdistötiedote
24.08.2015 klo 09:30
Vapaa julkaistavaksi heti

Sipilän hallitus hävittämässä Suomesta satojen miljoonien tietotekniikkabisneksen

Piraattipuolue on raivoissaan Sipilän hallituksen aikeista aloittaa verkkovakoilulain valmistelu. Lain voimaantulon jälkeen viranomaisilla olisi täydet valtuudet valvoa kaikkea Suomen rajat ylittävää Internet-liikennettä. Lainvalmistelijat väittävät lain auttavan terrorismintorjunnassa. Tulilinjalle joutuu kuitenkin samassa kansalaisten ja Suomessa majaansa pitävien yritysten yksityisyydensuoja.

NSA-tyyppinen tiedustelulaki olisi katastrofaalinen suomalaiselle teknologiateollisuudelle. Lain realisoiduttua se voisi ajaa mittavia ulkomaalaisia ja kotimaisia konesali-investointeja pois Suomesta. Piraattipuolue haluaa kysyä Sipilän hallitukselta, onko meillä tosiasiallisesti varaa heittää satojen miljoonien, ehkä jopa miljardien arvosta tietotekniikkaliiketoimintaa ulos maasta vain siksi, että leikimme torjuvamme terrorismia?

Sisäministeriön ja puolustusministeriön vaatimukset tiedustelulakiin esitettäneen puolentoista vuoden kuluttua. Suunnitteilla oleva ennennäkemätön kansalaisten yksityisyydensuojan heikennys vaatii luonnollisesti myös perustuslain muutosta. On voin toivottava, että järjen äänet voittavat eduskunnassa ja massavalvonta jää toteutumatta.

Lisätietoja antavat:

Janne Paalijärvi
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
040 527 5470
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Hannu Mäkäräinen
Helsingin Piraatit
044 99 07 468
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi