Piraattipuolue vaatii avoimuutta tekijänoikeuslakimuutoksen valmisteluun

Lehdistötiedote
24.9.2014 klo 18:00
Vapaa julkaistavaksi heti

Piraattipuolue vaatii avoimuutta tekijänoikeuslakimuutoksen valmisteluun

Digitodayn mukaan Opetus- ja kulttuuriministeriön valmistelemasta tekijänoikeuslakimuutoksista ei ole järjestetty lausuntokierrosta. Piraattipuolue tuomitsee lakien ja säännösten valmistelun suljettujen ovien takana ja vaatii, että lausuntokierros järjestetään ennen esityksen luovuttamista hallitukselle. Lisäksi Piraattipuolue muistuttaa yli 50.000 kannatusta keränneen Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen vaatimusten huomioonottamisesta.

Lain epäillään nostavan muun muassa kaapeli-tv-yhtiöiden kustannuksia. Operaattoreiden mukaan tekijänoikeuksista tulisi uuden lain myötä maksaa kahteen kertaan.

“Tekijänoikeuslainsäädännön tulisi mahdollistaa ja edistää bisnesmallien korjaantumista teknologisten edistysaskeleiden myötä, ei viedä yhteiskuntaa taaksepäin”, toteaa puolueen puheenjohtaja Tapani Karvinen.

Kaapeli-tv-yhtiöiden lisäksi lakiuudistus koskettaisi yhteisantennitalouksia, joita Suomessa on noin 200 000. Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavaisen mukaan maksu asettaisi siten kotitaloudet eriarvoiseen asemaan, mikäli kaapeli- ja yhteisanttenitalouksille koituu lain myötä lisäkustannuksia.

Lisätiedot:

Janne Paalijärvi, varapuheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 40 527 5470

Jonna Purojärvi, tiedottaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351