Piraattipuolue: radiotaajuusasian tiedotus ongelmallista

Piraattipuolue pitää ongelmallisena Liikenne- ja viestintäministeriön viimeaikaista toimintaa liittyen langattomien äänilaitteiden käyttämien taajuusalueiden uudelleenjakamiseen. Asetukseen liittyvälle lausuntokierrokselle annettiin vain viikko aikaa. Lausuntoja ei myöskään pyydetty alan etujärjestöiltä lainkaan, joten ne joutuivat laatimaan kannanottonsa kiireessä saatuaan lähes sattumalta tiedon asiasta. Asiasta nousseen kohun jälkeen ministeriö rauhoitteli asiaa tiedotteellaan, mutta ei pidentänyt lausuntokierroksen kestoa.

Liikenne- ja viestintäministeriön toiminta on levottomuutta herättävää. Kohtuuttoman lyhyt vastausaika ja asianomaisten tahojen jättäminen huomiotta lausuntoa pyydettäessä eivät paranna kansalaisten luottamusta hallintoon. Tilanteen johdosta on jo esitetty spekulaatioita siitä, että äänialan näkemykset olisi tahallisesti koetettu sivuuttaa. Piraattipuolue toivookin ministeriöltä poikkeuksellista huolellisuutta asiasta tulevan kansalaispalautteen kuuntelemisessa, jotta syntynyt luottamuspula voitaisiin korjata.

Carl Wahlman, puheenjohtaja
Matti Hiltunen, puoluesihteeri
Kaj Sotala, tiedottaja
Harri Kivistö, puoluehallituksen jäsen
Pasi Vähämartti, puoluehallituksen varajäsen