Poliisirikokset päivänvaloon nostanut Joakim Lindholm valittu piraattipuolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi

photo_2022-05-08_22-54-21

TIEDOTE                                                                         Vapaa julkaistavaksi heti

Lindholm on koulutukseltaan poliisi. Tunnetuksi hän on tullut poliisirikokset blogista. Hän kertoo poliisien tekemistä rikoksista, joita hän on 7 vuotisella poliisiurallaan todistanut. ”Poliisille tarvitaan riippumaton ulkopuolinen valvonta, Suomessa poliisi tutkii itse omat rikosepäilynsä.” Lindholm kertoo. 

Suomessa on suhteessa asukaslukuun vähemmän poliiseja kuin missään muualla Euroopassa, joka on Lindhomista erittäin huolestuttava asia. Poliisien määrä täytyy saada lisättyä kohti pohjoismaista tasoa, jotta työn kuormittavuus riittämättömillä resursseilla ei sairastuta henkilökuntaa. Kun poliisi palaa loppuun tai vaihtaa työpaikkaa, uutta korvaavaa työvoimaa ei saada edes ulkomailta. Koulutus poliisiksi kestää ammattikorkeakoulussa vuosia. Reagointi näkyy siksi vasta muutaman vuoden päästä kentällä. 

Lindholm toivoo turvallista yhteiskuntaa, jossa kohtuuttoman pitkät tutkinta-ajat saadaan lyhennettyä. Seksuaalirikoksissa usean vuoden mittaiset esitutkinnat ovat aivan liian pitkiä. Rikoksen kohde ei pääse toipumaan, ennen kuin prosessi on ohi. 

Joakim Lindholm halusi lähteä kansanedustajaehdokkaaksi tekemään muutosta. Puolueen valintaa tehdessään hän saapui kuin kotiin, löydettyään Piraattipuolueen. Hänet on valittu ensimmäiseksi kansanedustajaehdokkaaksi piraattien listalle. Eduskuntavaalit käydään vuoden 2023 huhtikuussa. Entinen poliisi kokee, että tarvitaan yhdenvertainen yhteiskunta ja ehdoton ei rasismille. ”Jokainen ihminen on yhtä tärkeä ja arvokas.” 

Nuorten mielenterveys huolestuttaa Lindholmia. ”Meillä on nyt jo tilanne, jossa itsetuhoiset nuoret nukkuvat osaston lattialla patjoilla. Nuoret ovat meidän tulevaisuus ja heillä on elämä vasta alussa. Hintalappu tulee olemaan paljon suurempi, jos emme kykene vastaamaan avun tarpeeseen heti kun sitä tarvitaan. Ukrainasta tulee pakolaisia, jotka myös takuulla tarvitsevat mielenterveyden hoitoa. Nyt on aika lisätä resursseja ja lähteä tarjoamaan apua kaikille jo aikaisemmassa vaiheessa.”  

Lindholm näkee myös humaanin päihdepolitiikan ja kannabiksen laillistamisen hyödyt. ”Keskusteluun täytyy tuoda näkökulmaa siitä mikä on lopulta haittojen määrä, jos kannabis tulisi markkinoille alkoholin rinnalle. Väkivaltarikollisuutta tehdään nyt paljon alkoholin vaikutuksen alaisena, saataisiinko siihen vihdoin muutosta? Kannabiksen käyttö on jatkuvassa kasvussa ja niin yleistä, että valtio menettää nykyisellään isoja verotuloja. Myös osa poliiseista käyttää kannabista. Nykyinen päihdepolitiikka ei vaan toimi.”

Lisätietoja
Joakim Lindholm
Joakim.lindholm@piraattipuolue.fi

ja

Riikka Nieminen
Puheenjohtaja, Piraattipuolue rp.
riikka.nieminen@piraattipuolue.fi
+358445550910