Sananvapaus Ylessä turvattava, Jääskeläisen on erottava

Lehdistötiedote
14.12.2016 klo 12.30
Vapaa julkaistavaksi

Sananvapaus Ylessä turvattava, Jääskeläisen on erottava

Piraattipuolue vaatii Yleisradion päätoimittaja Atte Jääskeläisen eroamista. Puolue katsoo Ylen sisäisen tilanteen peruuttamattomalla tavalla tulehtuneeksi. Ainoa toimiva ratkaisu, joka mahdollistaa kansallisen yleisradioyhtiön toimittajien sananvapauden ja työrauhan on päätoimittajan eroaminen.

Ylen Sipilä-uutisoinnista seurannut sananvapauskohu kaksi viikkoa takaperin ei ole laantunut.
Keskiviikkoaamuna ilmitulleet irtisanoutumiset sananvapaudesta ja riippumattomuudesta huolestuneiden toimittajien osalta kertovat vakavaksi kehittyneestä tilanteesta.

“Kansalaisten ja erityisesti toimittajien luottamus päätoimittaja Atte Jääskeläiseen on hälyttävällä tavalla heikentynyt Sipilä-kohun seurauksena. Piraattipuolue on äärimmäisen huolestunut Ylen toimittajien sananvapaudesta ja jaksamisesta. Tulehtuneen tilanteen voi tässä vaiheessa korjata vain päätoimittajaa vaihtamalla,” kommentoi piraattipuolueen puheenjohtaja Jonna Purojärvi.

Lisätiedot

Jonna Purojärvi, puheenjohtaja
etunimi.sukunimi [ at ] piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

Olli Markkanen, tiedottaja
etunimi.sukunimi [at] piraattipuolue.fi
+358 44 210 9092