satuimmonen-web

Satu IMMONEN

 • Varapuheenjohtaja,
  Piraattipuolue
 • Piiriyhdistyksen hallituksen
  puheenjohtaja,
  Helsingin piraatit
 • Fil. yo, ent. Venäjän kielen
  ja kirjallisuuden opiskelija,
  Helsingin yliopisto
 • Herastuomari,
  Helsingin käräjäoikeus

Helsinki, Käpylä

Vastustan mm. sensuuria, kansalaisten turhaa valvontaa sekä vallan karkaamista kansalaisten ulottumattomiin. Sen sijaan ihmis- ja kansalaisoikeuksia haluan puolustaa järkkymättä. Niitä ei tule nakertaa tippaakaan esim. vallan ja rahan tähden. Olen hyvin hyvin arvoliberaali, talousasioissa usein vasemmalla.

Olen erittäin kiinnostunut paitsi lainkäytöstä, myös lakien säätämisestä ja yhteiskunnan kehittämisestä oikeudenmukaisempaan suuntaan. Yhdenvertaisuus on minulla erityisen lähellä sydäntä - kaikilla tulisi olla samat oikeudet ja samat mahdollisuudet. En kuitenkaan kannata sukupuolikiintiöitä, sillä ne koskevat vain kahta sukupuoliryhmää ja ovat luonteeltaan syrjiviä.

Piraattipuolue on ensimmäinen ja ainoa poliittinen kotini, vaikka olenkin aina ollut kiinnostunut politiikasta. Liityin jäseneksi yli kaksitoista vuotta sitten, ja siitä lähtien olen ollut toiminnassa aktiivisesti mukana. Olen ollut ehdokkaana lähes kaikissa piraattien vaaleissa, ja ilmeisesti tulen jatkossakin olemaan. Puoluetoiminta on niin tärkeä osa elämääni, että en kovin helposti luopuisi siitä.

Olen opiskellut Helsingin yliopistossa pääaineenani Venäjän kieli ja kirjallisuus, sivuaineina sosiaalipolitiikka ja Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimus. Minulla on opintoja myös valtio-opista, liiketaloustieteestä ja tietojenkäsittelytieteestä. Opiskeluoikeuteni on vielä voimassa, mutta aion suuntautua pois Venäjästä ja venäjästä - en tosin ole vielä ihan varma uudesta suunnasta. Tällä hetkellä käyn Avoimen yliopiston kursseja oikeustieteeseen tutustuakseni.

Työelämässä olen ollut enimmäkseen sihteerintyyppisissä tehtävissä sekä tutkimusavustajana. Lisäksi olen ollut noin kahdenkymmenen vuoden ajan lautamiehenä ja minut on nimitetty herastuomariksi 2017. Toimin varajäsenenä Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa valtuustokaudella 2017-2021.

Lue lisää: