richard_andersson_300x300px

2
Richard
ANDERSSON

Puoluevaltuuston jäsen, Cloud Architect

Helsinki, Kontula

Olen 32-vuotias suomenruotsalainen Helsingissä asusteleva mies, jonka harrastuksiin kuuluu mm. tietotekniikka ja radioharrasteet (LA- ja DX-kuuntelu). Koulutukseltani olen ICT-asiantuntija ja työskentelen Cloud Specialistina. Olen naimisissa rakkaan vaimoni Monan kanssa ja meillä on kaksi yhteistä tytärtä.

Politiikka on kiinnostanut minua jo lapsesta asti, jolloin seurailin vaaleja ja kyselytunteja. Kohta huomasinkin kuinka vääristynyt koko politiikka suomessa oli: joka vaaleissa valtapuolueet vaihtoivat paikkaa edes takaisin ja mitään järkevää ei oikein koskaan saaneet aikaan. Siksi valitsin piraatit, koska valtapuolueista poiketen he käyttävät järkeä. Nykyään olen Piraattipuolueen puoluevaltuuston jäsen.

Agendat:

Parempi Tietoyhteiskunta Open Sourcen avulla: IT-kulut pelkästään lisenssimaksuista ovat miljoonien eurojen luokkaa. Ratkaisuna tähän on siirtyminen avoimiin ohjelmistoihin, esim. Linux ja LibreOffice. Samalla järjestelmät muuttuisivat myös tietoturvallisemmaksi. Meillä ei ole mitään varmuutta pysyykö kaikki data suomen sisällä jos käytämme vanhoja suljettuun lähdekoodiin perustuvia legacy sovelluksia. Olemme usein saaneet nähdä kuinka eri tahot ovat lisänneet “backportteja” sovelluksiinsa ja/tai käyttöjärjestelmiinsä sillä tavalla että eri virastot pystyvät näin vakoilemaan. Näitä “backportteja” ei pystytä mitenkään löytämään jos sovellukset eivät ole avoimiin ohjelmistoihin perustuvia aka. Open sourcea.

Perustulo! : Perustulon avulla saataisi turha byrokratia pois jolloin ihmiset saisivat enemmän aikaa muuhun tärkeämpään kuin lomakkeiden pyörittämiseen. Perustulokokeilun perusteella myös ihmisten hyvinvointi koheni joka kertoo hyvin paljon siitä miten byrokratia ja keppi ei paranna ihmisten työllistymistä vaan se voi jopa lamaannuttaa ihmisen. Perustulon avulla yrittäminen on paljon helpompi aloittaa kun esimerkiksi starttirahan voi suoraan laittaa yrityksen perustamiseen tarvittaviin kuluihin eikä omien menojen kustantamiseen.

Ydinvomaa ja pienreaktoreita.: Ilmastonmuutoksen takia tarvitsemme lisää ydinvoimaa korvaamaan saastuttavat energiamuodot. Vesivoimaa ei voida lisätä enempään, tuulivoima ei ole tarpeeksi tehokasta suomen ilmaston takia ja samaan ongelmaan kompastuu aurinkovoima. Näin ollen ainoaksi vaihtoehdoksi jää ydinvoima. Tietysti myös uusia vaihtoehtoja pitää selvittää ja testata ilmaston hyväksi.
Pienreaktorien(smr) avulla voitaisi ratkaista esimerkiksi kaukolämmön tuottaminen.

Nuorten syrjäytymisen estäminen.: Nuorten syrjäytymisen ongelmat pitää ratkaista juuritasolta. Syrjäytyminen voi johtua useasta eri asiasta mutta tärkein on huomata tämä jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Jotta syrjäytymistä ei tapahtuisi kouluissa tarvittaisi enemmän ohjausta mitä peruskoulun jälkeen tapahtuu ja mitä eri vaihtoehtoja on olemassa. Terapiatakuu on yksi erinomainen aloite joka auttaisi nuoria pääsemään nopeasti mielenterveyspalveluihin käsiksi ja auttaisi mahdollisesti myös niitä nuoria jotka ovat hyvin lähellä syrjäytymistä.