richard_andersson_300x300px

Richard ANDERSSON

Puoluevaltuuston jäsen, Cloud Specialist

Helsinki, Kontula

Olen 28-vuotias suomenruotsalainen Helsingissä asusteleva mies, jonka harrastuksiin kuuluu mm. tietotekniikka ja radioharrasteet (LA- ja DX-kuuntelu).

Politiikka on kiinnostanut minua jo lapsesta asti, jolloin seurailin vaaleja ja kyselytunteja. Kohta huomasinkin kuinka vääristynyt koko politiikka suomessa oli: joka vaaleissa valtapuolueet vaihtoivat paikkaa edes takaisin ja mitään järkevää ei oikeen koskaan saanneet aikaan. Siksi valitsin piraatit, koska valtapuolueista poiketen he käyttävät järkeä.

Agendat

  • IT-kulut pelkästään lisenssimaksuista ovat miljoonien eurojen luokkaa. Ratkaisuna tähän on siirtyminen FOSS:iin, esim. Linux ja LibreOffice. Blockchain (lohkoketjun) hyödyntäminen järjestelmissä. Esimerkiksi potilastietojärjestelmään joka kattaisi koko Suomen lohkoketjun avulla.
  • Perustulon avulla saataisi turha byrokratia pois jolloin ihmiset saisivat enemmän aikaa muuhun tärkeämpään kuin lomakkeiden pyörittämiseen.
  • Ilmastonmuutos on tosiasia! Meidän on pakko tehdä asialle viimeistään nyt jotain, nopein ratkaisu vähäpäästöiseen energiantuottamiseen on tällähetkellä ydinvoima.