reetta-ojala

Reetta OJALA

Puoluevaltuuston jäsen,
Helsingin piiriyhdistyksen varapuheenjohtaja, sairaanhoitaja, luonnontieteiden kandidaatti ja neurotieteen opiskelija

Helsinki, Suutarila

Olen 37-vuotias sairaanhoitaja, luonnontieteiden kandidaatti ja neurotieteen opiskelija Helsingin yliopistossa. Olen myös 7-vuotiaan lapsen äiti. Kasvoin Vantaalla ja suurimman osan aikuisikääni olen asunut Koillis-Helsingissä. Kun jokin asia on minulle tärkeä tai huomaan epäkohtia, haluan osallistua asian hoitamiseen. Tämän vuoksi pidän tärkeänä osallistua yhteiseen päätöksentekoon. Piraattipuolueeseen päädyin, sillä puolueen ytimessä ovat kaikki minulle tärkeimmät asiat. Puolueen periaateohjelmassa nämä on esitetty tarkemmin.

Päätöksenteossa pitää mielestäni nojata periaatteiden sijaan tietoon. Tutkimukset ja selvitykset antavat mallin sille, miten erilaiset ratkaisut voivat vaikuttaa. Arvot kuitenkin vaikuttavat suuresti siihen, miten tilanteita tulkitaan ja mitä ratkaisuvaihtoehtoa pidetään parhaimpana. Itselleni vankkumattomimmat arvot ovat yksilönvapaus ja yhdenvertaisuus. Luonto on minulle äärimmäisen tärkeä. Luonnossa liikkuminen tekee hyvää mielelle. On kuitenkin muistettava, että olemme itsekin osa luontoa ja täysin riippuvaisia siitä. Luonto on välttämättömyys, josta huolehtimalla autamme myös itseämme.

Näiden seikkojen pohjalta minulla on haaveita Helsingin suhteen. Minulle on tärkeää, kuinka luonto on vahvasti näkyvillä Helsingissä. Haluan edesauttaa sitä, että ihmiset voivat jatkossakin helposti päästä virkistäytymään luonnon ääreen ja että päätöksissä huomioidaan ympäristökysymykset. Esimerkiksi viherväylät ovat mielestäni hyvä keino yhdistää kaupunkia ja luontoa. Ne ovat erityisesti hyvä keino suojata uhanalaisiksi käyviä pölyttäjiä. Ennaltaehkäisyyn painottuva terveydenhuolto ja erityisesti mielenterveystyö taas auttavat ihmisiä pysymään osana yhteiskuntaa ja lisäävät yhdenvertaisuutta.