pyry-saarela-300x300px

Pyry SAARELA

Puoluevaltuuston varajäsen, Varsinais-Suomen piiriyhdistyksen puheenjohtaja,
opiskelija, keskusvälittäjä

Varsinais-Suomi: Turku

Nimeni on Pyry Saarela, ja olen 26-vuotias opiskelija ja keskusvälittäjä Turusta. Syntyjäni olen kotoisin Paraisilta, mistä noin 12-vuotiaana muutin Naantaliin, ja sieltä lukion jälkeen Turkuun. Opiskelen Turun Ammattikorkeakoulussa Tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi, erikoistuen sosiaali- ja terveysteknologiaan.

Minut nimitettiin Piraattipuolueen Varsinais-Suomen piiriyhdistyksen puheenjohtajaksi helmikuussa 2021. Päätin liittyä Piraattipuolueeseen, koska puolueen arvot tuntuvat omilta. Etenkin yksilönvapaudet, yksityisyydensuoja, faktapohjainen päätöksenteko ja päätöksenteon läpinäkyvyys ovat minulle tärkeitä. Piiriyhdistyksen puheenjohtajana pyrin levittämään tietoisuutta Piraattipuolueesta ihmisten keskuudessa, sekä auttamaan Varsinais-Suomen Piraatteja tuomaan oma yksilöllinen osaamisensa esiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Perusluonteeltani olen analyyttinen, rehellinen, huumorintajuinen ja rauhallinen. Osaan olla rento tilanteen niin vaatiessa, mutta tärkeiksi näkemissäni asioissa olen hyvinkin päättäväinen.

Turun kaupunginvaltuustossa haluan edistää kuntademokratian toteutumista, talouskasvua ja hiilipäästöjen vähentämistä. Kunnallisesta päätöksenteosta on saatava läpinäkyvämpää, jotta kaupunkilaiset oikeasti tietävät, mihin heidän verorahansa käytetään. Liikenneinfrastruktuurin parantamisella voimme parantaa kaikkien turkulaisten mahdollisuuksia liikkua kaupungissamme; käyttävät he sitten omaa autoa, bussia, polkupyörää tai omia jalkojaan.

Järkevästi toteutettu liikenneverkosto myös vähentää liikenteen hiilipäästöjä. Toimiva joukkoliikenne kannustaa ihmisiä jättämään yksityisautoilun taakseen, ja sähköautot ja liikenteen sujuvoittaminen vähentävät jäljelle jäävän yksityisautoilun päästöjä.