Aluevaaliehdokas

Pirkanmaalla
Tampere-Karvinen-Juho_270x270

Juho KARVINEN

Piraattipuolueen varapuheenjohtaja,
Pirkanmaan piiriyhdistyksen hallituksen
puheenjohtaja, YTM, sosiologi, data-analyytikko

Pirkanmaa: Tampere

Olen tamperelainen sosiologi ja piraattiaktiivi. Tällä hetkellä olen puolueen varapuheenjohtaja ja teen aktiivisesti ohjelmatyötä, aikaisemmin olen toiminut muun muassa puoluevaltuuston varapuheenjohtajana ja Pirkanmaan piiiyhdistyksen puheenjohtajana.

Piraattipuolue edustaa minulle tämän vuosisadan politiikkaa paremmin kuin mikään muu puolue, ja sen relevanssi vain lisääntyy lähivuosina. Piraattipolitiikan tiedon ja teknologian politiikkaan liittyvät ydinteemat ovat ihan avainasemassa esimerkiksi 2000-luvun talouspolitiikassa ja ympäristöpolitiikassa. Haluan olla mukana vastaamassa tähän haasteeseen ja tuomassa piraattipolitiikan panoksen vuosisatamme suuriin kysymyksiin.

Olen valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2013. Opintoihin sisältyi pääaineeni sosiologian lisäksi filosofiaa, tilastotiedettä, interaktiivista mediaa sekä yksittäisiä kursseja latinan kielestä taloustieteeseen. Olen toiminut tutkijana ja opettajana monitieteisessä pelitutkimusryhmässä ja toimin edelleen aktiivisesti akateemista peliharrastusta ja monipuolista pelikulttuuria edistävässä yhdistyksessä, Akateemisissa pelaajissa. Olen opiskellut myös tietojenkäsittelytiedettä ja työskennellyt data-analyytikkona, joten ohjelmoinnin, tietojärjestelmien kehityksen ja analytiikan perustiedot on hallussa. Opintopiirit kuuluvat lempiharrastuksiini.

Teknologian rooli yhteiskunnassa ja teknologian poliittiset kysymykset on pitkän ajan kiinnostuksen kohteeni. Vapaan kulttuurin ja avointen ohjelmistojen liikkeeseen tutustuminen johdattivat minut myös piraattipuolueeseen. Tällä hetkellä aloittelen väitöskirjatutkimusta, joka käsittelee teknologian roolia ekologisessa siirtymäpolitiikassa.