Tampere-Karvinen-Juho_270x270

Juho KARVINEN

Puoluevaltuuston jäsen,
Pirkanmaan piiriyhdistyksen puheenjohtaja,
YTM, sosiologi, data-analyytikko

Pirkanmaa: Tampere

Olen tamperelainen Pirkanmaan piraattien puheenjohtaja ja toiminut puolueessa aktiivisesti parisen vuotta.

Piraattipuolue edustaa minulle tämän vuosisadan politiikkaa paremmin kuin mikään muu puolue. Meidän aikamme suurin poliittinen kysymys on ilmastonmuutos, siitä ei ole epäilystäkään. Ilmasto- ja ympäristöpolitiikan lisäksi pidän tärkeänä erityisesti tiede-, teknologia- ja koulutuspolitiikkaa. Esimerkiksi datan ja tekoälyn poliittisia ulottuvuuksia ei punnittu alkuunkaan tarpeeksi.

Olen valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2013. Opintoihin sisältyi pääaineeni sosiologian lisäksi filosofiaa, tilastotiedettä, interaktiivista mediaa sekä yksittäisiä kursseja latinan kielestä taloustieteeseen. Olen toiminut tutkijana, opettajana ja väitöskirjantekijänä monitieteisessä pelitutkimusryhmässä ja toimin edelleen aktiivisesti akateemista peliharrastusta ja monipuolista pelikulttuuria edistävässä yhdistyksessä, Akateemisissa pelaajissa. Tällä hetkellä olen taas opiskelija - tällä kertaa suuntaudun tietojenkäsittelytieteeseen ja data-analytiikkan - samalla kun teen töitä data-analyytikkona hervantalaisessa yrityksessä.

Akateemisten harrastusten ja pelikulttuurin lisäksi harrastan filippiiniläistä kamppailua ja käyn ympäri vuoden saunomassa Rauhaniemen kansankylpylässä.