juho-karvinen_300x300_2022

Juho KARVINEN

Puoluevaltuuston puheenjohtaja,
Pirkanmaan piiriyhdistyksen hallituksen
puheenjohtaja, YTM, sosiologi, data-analyytikko

Pirkanmaa: Tampere

Olen tamperelainen teknologiasta kiinnostunut yhteiskuntatieteilijä, piraattiaktiivi ja uusperheen isäpuoli. Tällä hetkellä olen puoluevaltuuston puheenjohtaja ja Pirkanmaan piiriyhdistyksen puheenjohtaja. Puoluetoiminnassa minua kiinnostaa erityisesti osallistuminen piraatti-ideologian ja poliittisten tavoitteidemme määrittelyyn, mutta myös hallinnollisempi järjestötyö.

Piraattipuolue edustaa minulle tämän vuosisadan politiikkaa paremmin kuin mikään muu puolue, ja sen relevanssi vain lisääntyy tulevina vuosina. Haluan olla rakentamassa radikaalia yhteiskunnallista liikettä, joka on osa ratkaisua ympäristökriisin, kestävyysmurroksen ja digitalisaation edessä. Hajautetaan valta, avataan teknologia ja hallinto yhteisiksi, vähennetään aineellista tuotantoa ja kulutusta, lisätään vapaata aikaa, tarjotaan omaehtoisen tekemisen, yrittämisen ja oppimisen mahdollisuuksia.

Opiskelin Tampereen yliopistossa sosiologian lisäksi muun muassa interaktiivista mediaa, filosofiaa, tilastotiedettä ja tietojenkäsittelytiedettä. Pelit ovat olleet sekä harrastus että työ, olen yhtäältä toiminut tutkijana ja opettajana monitieteisessä pelitutkimusryhmässä ja toisaalta aktiivina akateemista peliharrastusta ja monipuolista pelikulttuuria edistävässä yhdistyksessä, Akateemisissa pelaajissa. Olen työskennellyt myös data-analyytikkona ja hallitsen perustiedot ohjelmoinnista, tietokannoista ja tietojärjestelmien kehityksestä. Opintopiirit kuuluvat lempiharrastuksiini. Tällä hetkellä aloittelen väitöskirjatutkimusta, joka käsittelee teknologian roolia ekologisessa siirtymäpolitiikassa.