Tampere-Luoma-Nirva-Jarno_270x270

Jarno LUOMA-NIRVA

Piraattipuolueen hallituksen jäsen,
diplomi-insinööri, Technology Specialist

Pirkanmaa: Tampere

Tavoitteeni:
1. Pelastaa maailma ilmastonmuutokselta
2. Välttää totalitaristinen isovelivaltio
2. Poistaa työttömyys
3. Antaa myös tavallisten kansalaisten osallistua päätöksien tekoon
5. Poistaa ylimääräinen sääntely ja byrokratia

Keinot:
1. Lopettaa saastuttavan toiminnan tukeminen ja verottaa saastuttamista huomattavast ankarammin. Vastineeksi työn verotusta voidaan keventää.
2. Torpata nykyiseen tekijänoikeusdirektiiviehdotukseen sisältyvät sensuurivaatimus ja linkkiverot. Kansalaisilla tulee olla oikeus yksityisyyteen niin verkossa kuin sen ulkopuolellakin, urkintaoikeuksia ei tule antaa enää yhtään enempää.
3. Korvata nykyinen lannistava ja byrokraattinen sosiaaliturvaviidakko yksinkertaisella perustulolla. Sen jälkeen työehtosopimusten yleissitovuudesta voidaan luopua. Näin työnteosta tulee aina kannattavaa ja myös yrittäminen ja työntekijöiden palkkaaminen helpottuu.
4. Siirtyä kohti delegatiivista demokratiaa, jossa jokainen kansalainen voi itse päättää, käyttääkö demokraattista valtaansa itse vai valtuuttaako jonkun edustajan käyttämään sitä puolestaan.
5. Esimerkiksi apteekkisääntely tulee purkaa, Alkon ja Veikkauksen monopolit lakkauttaa, nuuska ja kannabis laillistaa, eutanasia sallia ja asepalvelus muuttaa vapaaehtoiseksi molemmille sukupuolille.

En toki näitä pysty täysin yksin tekemään, mutta aion tehdä sen minkä pystyn ja huolehtia parhaani mukaan, että myös Suomi valtiona tekee voitavansa.