profiilikuva-facebook-kuntavaalit-2017-ilman-logoa

Hannu MÄKÄRÄINEN

Puoluevaltuuston jäsen,
IT-mies

Helsinki / Riika

Olen liberaali, joka ei pidä niin oikeiston kuin vasemmistonkaan vankiloista. Liberaalina haluan, että jokainen voi elää omaa elämäänsä ilman valtion ja yhteiskunnan turhaa kontrollia ja rajoittamista. Jokaisella on oltava mahdollisuus harjoittaa omaksi katsomaansa elinkeinoa mahdollisimman pitkälle juuri niin kuin parhaaksi katsoo.

Minä en ole kiinnostunut minkä värinen toinen ihminen on, sukupuolesta, parisuhteesta, mitä kieltä puhuu tai mihin uskoo. Yhteiskunnan on parempi käyttää aika talouden hoitoon kuin tyhjään etniseen pohdiskeluun. Taloudessa riittää varmasti haasteita lähivuosina.

Kansalaisia ja kuntalaisia on kohdeltava hallinnossa tasavertaisesti. Hallintokulttuurin on oltava avointa ja läpinäkyvää jotta kaikki voivat osallistua ja tarkkailla hallinnon tehokkuutta.

Mitä päällimmäisenä minun helsinkiläisessä kaupunkipolitiikassa?

Elinkeinon harjoittaminen ja pienyrittäjyys Helsingissä ovat ydinasioita jotka muodostavat toimivalle kaupungille perustan. Niin elinkeinonharjoittajilla kuin pienyrityksillä on oltava oma sauma isojen puristuksessa. Usein juuri nämä pienet toimijat pystyvät tuottamaan omalla panoksellaan niitä uniikkeja, ubercooleja palveluita ja asioita joista voimme olla ylpeitä. He tekevät työtä enempi rakkaudesta lajiin ja hoitavat ympäröivää yhteisöä kuin omaansa.

Uskon vahvasti, että toimiva elinkeinorakenne ehkäiseen paremmin nuorten syrjääntymistä kuin ne tukihimmelit joita valitettavan usein rakennetaan.

Matkustellessani muita maita olen huomannut, että Helsingillä on seksikäs maine startup- ja teknologiapiireissä. No tjaa, ehkä hypetyksen makua, mutta pidetään yhdessä huolta, että maine säilyy ja paranee. Ihan kaikilla turuilla ja toreilla pääkaupunkiamme ei vielä tunneta joten tekemistä riittää.

Helsingin maine on syntynyt pitkän työn ja monen erilaisen toimijan tuloksena hyvän sivistystason päälle.

Kolmannella sektorilla on todella suuri merkitys koska kaikki ei voi eikä saa olla vain kaupallisia toteutuksia. Vapailla ihmisillä on halu tehdä hyviä asioita yhdessä, näistä esimerkkeinä Helsinki Hacklab ja Sompasauna joissa itse olen ollut mukana.

Kirjastoissa voidaan miettiä uusia aktiviteettejä, kun digitalisaatio muuttaa tapaamme kuluttaa kulttuuria. Ei pidä takertua epätoivoisesti menneeseen. Tyhjän tilan voi täyttää toiminnalla, jos se ei ole keneltäkään pois.

Minun Helsinkini

Minun Helsinki on digitaalinen, suvaitsevainen ja erilaisuutta sietävä. Minun Helsinki on monikielinen. Oma perheeni on ollut 2-kielinen ja omia kokemuksia löytyy monikulttuurisesta Inkoosta.

Kun uusia ihmisiä tulee kaupunkiin niin vanhoistakin on pidettävä huolta. Jokainen yksilö on huolenpidon arvoinen, mutta velkaantuneet ihmiset ovat ryhmä, joka vaatii toimenpiteitä. Velkahelvetissä elävät ja ulosottokierteessä olevat kaupunkilaiset eivät ole hyvä tilanne. Erityisesti yrittelijäät pelaajat ovat saatava takaisin pelikentälle eikä vain työnnettävä syvemmälle velkateollisuuden kitaan. Yrittelijäitä ihmisiä tarvitaan tekemään asioita.

Helsinki kasvaa

Helsinki on kasvanut oikeastaan aina. Nyt kaupungille on annettava mahdollisuus kasvaa ylöspäin ja tiiviimmin.

Kunnallispolitiikka rakentamisen ympärillä on Helsingissä maan kuuminta. Usein vain faktaperusteisuus tuntuu unohtuvan. Malmin lentokenttä on ihan pakko saada rakentaa vaikka silmätkin sanoo, että muallakin on tilaa. Lentokenttämiljöönä se voi tuottaa enempi lisäarvoa kuin pelkkänä asumalähiönä.

Vartiosaari, ainutlaatuinen saari on ihan pakko muuttaa täydellisesti. Samalla häviää ainoita paikkoja jonne jokainen kaupunkilainen voi helposti mennä kurkistamaan alkuperäistä helsinkiläisyyttä. Kauniina kesäpäivänä siellä tulee oikeasti kiva fiilis. Omien juurien tunteminen on hyvää vastalääkettä moneen oireeseen.

Minun Helsinkini kasvaa myös etelään päin kohti Tallinnaa. Talsinki tuo meille kaikille lisää mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia asioita. Tietoyhteiskuntatasolla voimme jo nyt yhdistää kaupunkeja, sitä yhdistävää tunnelia odotellessa.

Samaan aikaan toisaalla:

Helsingin piraatit
Helsingin piraatit Facebookissa

Lue lisää piraateista:

Pirate Times
Pirate Party Wikipediassa

Muuten vaan, nice to know

2016 The Year of the Pirate (10 years of Pirate Party)” Pirate Times
Why The Name Pirate Party?” Rick Falkvinge