hannele-rehuttu-WEB

19
Hannele
REHUTTU

Asentaja, varastopäällikkö

Pirkanmaa: Akaa

Olen ollut mukana Piraattipuolueessa lähes alusta alkaen ja olen ollut ehdokkaana kaksissa eduskuntavaaleissa sekä kunnallisvaaleissa. Olen toiminut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen järjestöjen luottamustoimissa ja vapaaehtoistyössä. Tällä hetkellä olen Pirkanmaan SETA ry:n hallituksessa. Työkseni huollan sähkömoottoreita.

Olen ehdolla tuodakseni esiin piraattiaatetta, joka tuo tieto- ja teknologiapolitiikkaa politiikan valtavirtaan ja varmistaa, että vapaus, yhdenvertaisuus, demokratia ja ihmisoikeudet toteutuvat myös digitalisaatiossa. Tulen edistämään seksuaalivähemmistöjen asiaa kaikin tavoin. Myös tarpeettoman byrokratian rattaissa pyörivän pienen ihmisen, joka elää sellaisessa yhteiskunnassa, jossa kaikki toiminta alkaa olla joko pakollista, tai kiellettyä. Eli käytännössä epäsäännöllisten tulojen saajien, kuten pätkä-, osa-aika- ja silpputyöläisten, pien- ja kevytyrittäjien ja itsensätyöllistäjien asiaa. Myös sosiaali- ja terveysalalla, joka erityisesti liittyy tämän aluevaltuuston toimialaan, toimii jonkin verran näillä edellä mainituilla tavoilla työllistyneitä, tai työllistymään pyrkiviä ihmisiä. Yhteiskunnallisesti arvokasta työtä tehdään nykyään paljon perinteisen palkkatyön ulkopuolella.

Nykyisessä pandemiatilanteessa näyttää todennäköiseltä, että terveydenhuollon kapasiteetti tulee olemaan aivan äärirajoilla ehkä vielä vuosia. On siis tarvetta kasvattaa terveydenhuollon kapasiteettia, mikä tarkoittaa myös, että on keksittävä keinoja terveydenhuoltoalojen houkuttelevuuden lisäämiseksi samalla kuitenkin palkkakustannusten kasvamatta kohtuuttomiksi.

Kannatan perustulon käyttöönottoa, mikä helpottaisi merkittävästi näiden ihmisten tilannetta. Valtio on jo luonut itsestään hirviön, joka ei tunnu enää olevan kansalaisia varten, vaan valtiota itseään varten. Tämä kehitys on heti alkuunsa pyrittävä estämään nyt luotavassa täysin uudessa hallintoportaassa aluevaltuustossa.