elias-vartio_300x300px

20
Elias
VARTIO

Neuvontalakimies, OTM, VTM

Eduskuntavaalit käydään tänä keväänä. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2.4.2023. Olen ehdolla näissä vaaleissa Helsingin vaalipiirissä, piraattipuolueen sitoutumattomana ehdokkaana. Pyrin toteuttamaan kampanjan kohtuullisena oman ja perheeni jaksaminen huomioiden, sillä arvoissani perheen hyvinvointi tulee ensimmäisenä maailman muuttaminen on maratonlaji.

Mikä minut ajoi ehdokkaaksi? Minut ajoi ehdokkaaksi se, että poliittiset vaihtoehdot ovat edelleen liian kapeat ja ratkaisut ennalta annetut. Minut ajoi ehdokkaaksi se, että olen kyllästynyt katsomaan jatkuvaa riitelyä Suomen hallituksessa. Minut ajoi politiikkaan se, että moni tärkeä kysymys jää edelleen vaaleista toiseen kysymättä ja ratkaisematta.

Entä kuka olen ja mitä ajan? Olen toimittajataustainen, ruotsinkielisen vammaisjärjestön juristi ja lobbari. Olen uusperheen isä ja viisihenkisen poppoomme ylpeä kiipeilypuu. Olen pitkäaikainen osakesäästäjä ja yhdenvertaisen ja oikeudenmukaisten ratkaisujen puolestapuhuja. Olen biokaasuautoilija ja ajan sinistä Skodaa. Skodan lisäksi haluan ajaa myös muita asioita. Haluan, että yhteiskunta huomioi paremmin perheiden monimuotoisuuden. Haluan että yhteiskunta huomioi, että lapsella voi myös olla kaksi kotia. Haluan että yhteiskunta tarjoaa puitteet, jossa jokainen voi tuoda kortensa kekoon. Haluan yhteiskunnan, joka kannustaa ihmisiä myös hakeutumaan osa-aikaisesti sosiaali ja terveydenhuollon alalle sekä varhaiskasvatuksen palvelukseen. Haluan yhteiskunnan, joka ei ole kenellekään kafkamainen, vaan jokaiselle voimaannuttava ja mahdollistava. Haluan yhteiskunnan, jossa ei tuomita virheistä, vaan niistä opitaan yhdessä. Haluan yhteiskunnan, jossa jokaiselle annetaan taustasta riippumatta mahdollisuuksia ja tilaa tehdä oman näköisiä virheitä ja ratkaisuja.

Toivon että tulet kanssani - tavalla tai toisella- tekemään leikkisämpää ja armollisempaa politiikkaa. Tarvitsemme yhteiskunnan, jossa virheille, oppimiselle ja myötätunnolle on enemmän tilaa. Tule siis kanssani muuttamaan maailmaa, ja maatamme suurella sydämellä ja myötätunnolla.

Pysy kuulolla!