a-p-pulkkis_300x300px

Ari-Pekka PULKKIS

Vaasan piiriyhdistyksen puheenjohtaja,
puoluevaltuuston jäsen,
insinööri, tradenomi

Vaasa: Vaasa

Aluevaaleissa on kyse sosiaali- ja terveysasioista, joten itseni sijaan kerron, mitä tahtoisin alueen sosiaali- ja terveyspalveluilta sekä millaisia asioita haluaisin edistää, jos tulen valituksi.

En halua mennä sote-asioihin vain raha edellä, vaikka taloudellisten asioiden huomioiminen on välttämätöntä. Lyhytaikaiset säästöt voivat tuoda pitkällä aikavälillä valtavia kustannuksia, mutta rahan kippaaminen palveluihin ei välttämättä tee niistä lainkaan parempia.

Kysymys on siitä, millä tavoilla ja millä palveluilla voitaisiin matalalla kynnyksellä ennaltaehkäistä vakavia ongelmia, kun se on mahdollista. Sosiaaliset ongelmat äityvät vain vaikeammiksi, jos ne sivuuttaa liian pitkään sekä terveys pysyy parhaana, kun siitä huolehditaan ennen kuin se on menetetty.

Perheiden ja riskialttiissa asemassa olevien tuki ja palvelut. Fyysinen ja psyykkinen terveys sekä matalan kynnyksen palvelut. Sote-palveluissa työskentelevien työolosuhteet sekä jaksaminen. Tässä on ne asiat, mihin haluaisin keskittyä, jos äänestäjät sen sallivat.