Hae ehdokkaaksi

Hienoa, olet vihdoin löytänyt sisäisen piraattisi ja haluat purjehtia poliittisella merellä kohti parempaa yhteiskuntaa?

Ja olet muutenkin samoilla linjoilla periaateohjelmamme kanssa? Mahtavaa!

Hae siis heti piraattien ehdokkaaksi!

Aloita ilmoittamalla kiinnostuneisuutesi (yhteystietoinesi) päästä ehdokkaaksi Piraattipuolue r.p.:n listoille täyttämällä ilmoittautumislomake:

Huom! Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua eikä puoluetta.

Lomake välittää tietosi puolueelle, mutta se ei vielä takaa pääsyä puolueen ehdokkaaksi, koska varsinaisen ehdokasvalinnan tekevät piraattipuolueen jäsenet demokratiaa kunnioittaen.

Käytännössä lopullinen ehdokasasettelu eduskunta- ja maakuntavaaleihin tapahtuu piiriyhdistysten jäsenkokouksissa, joita eri piireissä voi olla useitakin ennen vaaleja. Eurovaalien ehdokasasettelu tehdään puolueen jäsenäänestystä käyttäen.

Muut muodolliset, mutta oleelliset huomioitavat seikat (periaateohjelmamme lisäksi)

Varsinaisiksi ehdokkaiksi valittavia koskevat myöhemmin myös seuraavat vaatimukset:

  • Ehdokas maksaa ehdokasmaksun, mikäli oman alueen piiriyhdistys (eurovaaleissa puolue) sellaista kerää.
  • Ehdokas toimittaa puolueelle mm. oman vapaamuotoisen ehdokasesittelynsä puolueen nettisivuille laitettavaksi sekä riittävän laadukkaan valokuvan kasvoistaan vaalijulisteita ja nettisivuja varten (piiriyhdistys avustaa tarvittaessa kuvaamisessa).
  • Ehdokkaalta tarvitaan allekirjoitus kumpaankin: sekä puolueen ehdokaslomakkeeseen ennen valitsevaa kokousta että viralliseen ehdolleasettumislomakkeeseen kokouksen jälkeen.
  • Ehdokkaan pitää antaa vaalirahoituksensa ennakkoilmoitus heti, kun sitä pyydetään (myös mikäli vaalirahoitusta ei ole ollut).

Et ole ihan vielä valmis ehdokkaaksi, mutta haluat kuitenkin auttaa?

Ei hätää, katso täältä miten voit mm. kampanjoimalla auttaa ehdokkaitamme saamaan paikkoja.

Jos sinulla ei ole aikaa, puolueelle voi myös lahjoittaa rahaa.

Äläkä unohda ostaa virallisia ja täysin laillisia Piraatti(puolue)tuotteita kannatuskaupastamme!