tuomas-ali-hokka-iso

Tuomas ALI-HOKKA

Piraattipuolueen varapuheenjohtaja,
Piraattipuolueen tiedottaja,
filosofian maisteri

Uusimaa: Espoo

Hei, olen Tuomas Ali-Hokka. Olen ammatiltani opettaja ja koulutukseltani filosofian maisteri. Olen asunut Espoossa elokuusta 2020 ja olen huomannut, että täällä on paljon kaltaisiani uusia espoolaisia. Uusien espoolaisten mukana on hyvä tulla uusia näkökulmia esimerkiksi siihen, miten espoolaiset saadaan pysymään Espoossa.

Vaikuttajana olen ollut jo vuosia mukana Piraattipuolueessa sekä paikallistasolla että valtakunnallisella tasolla. Olen myös osallistunut Helsingin yliopistossa johto- ja ohjausryhmiin, joissa olen ollut mukana päättämässä tuhansia opiskelijoita ja hakijoita koskevista asioista. Olen osallistunut aktiivisesti politiikkaan sekä feissaamalla (jota en tee ärsyttävän aggressiivisella tavalla, pois se minusta) ja keskustelemalla vaalipaneeleissa.

Poliitikkona olen hyvin käytännöllinen ja pystyn keskustelemaan erilaisten ihmisten kanssa. Ääripäät eivät pelota minua, jos heillä on demokraattinen mandaatti ja he toimivat laillisesti. Puhumalla pitää asiat ratkaista ja ihmisten marginalisointi ei ratkaise ongelmia. Kielten- ja katsomusaineiden opettajana sekä puhelintulkkina minulle on kehittynyt hyvin laaja käsitys siitä, että tästä maailmasta löytyy kaikenlaisia ihmisiä, mutta naiiviuteen en ole sortunut.

Minulle tärkeitä asioita Espoossa ovat toimiva peruskoulu, turvallisuus, opettajien ja oppilaiden hyvinvointi sekä faktoihin perustuva politiikka. Minulle politiikka on muutakin kuin vasemmisto ja oikeisto. Olisi hyvä, että joku uusi tulisi takavasemmalta Espoon kaupunginvaltuustoon ilman vanhojen puolueiden kiistojen tuomaa taakkaa ja ilman tarvetta ottaa käskyjä eduskuntapuolueiden puheenjohtajilta siitä, miten heidän mielestään asiat pitäisi Espoossa hoitaa.