taisto_oksanen_300x300px

Taisto OKSANEN

Varsinais-Suomen piiriyhdistyksen varapuheenjohtaja, tekninen dokumentoija

Varsinais-Suomi: Kaarina

Olen 35-vuotias tekninen dokumentoija Kaarinasta. Perhekonseptini koostuu puolisosta, hänen pojastaan sekä kahdesta pienestä koirasta. Olen Turussa syntynyt, mutta peruskouluvuodet kasvoin Piikkiössä. Olen koneenasentajan perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon suorittanut Liedossa, Lisäksi Turun ammattikorkeakoulussa opintoja, Energia ja ympäristötekniikka -koulutusohjelmassa.

15 vuoden ajan olen vapaan internetin ansiosta seurannut tiiviisti tekniikan, erityisesti energiatekniikan kehitystä, sekä muutenkin lähemmin perehtynyt poliittiseen toimintaan lähinnä taustaseuraajana. Poliittinen kenttä kaipaa kuitenkin uutta verta ja uusia puolueita.

Kunnallispolitiikkaan yritin 2017 vihreiden listoilta, mutta näissä vaaleissa Piraattipuolue tarjoaa näkemyksieni mukaista puolueohjelmaa, jota on helpompi myötäillä. Varsinkin ydinvoima tulee tulevaisuudessakin olemaan uusiutuvien energialähteiden rinnalla.

Olen myös vuosia harrastellut Saab-merkkisten autojen parissa, harrastelu on kuitenkin nykyisellään ennemminkin haaveilua. Autoharrastelun tilalle on tullut valokuvaaminen, minkä ansiosta luonnostakin tulee nautittua eri tavalla. Lisäksi elokuvat ja kotiteatteritekniikka ovat tulleet vuosien aikana hyvinkin tutuiksi.

Koen olevani teknologisesti valveutunut, suorapuheinen ja empaattinen ihminen. Kuitenkin tapani on perehtyä asiaan, minkä jälkeen päätän kantani realismia unohtamatta. Päätöksiä on tehtävä kansalaisen edun mukaisesti, riittävästi asiantuntijoita kuulien, perustuslakia, yksityisyyden suojaa ja yksilönvapauksia noudattaen. Sydäntäni lähellä ovat ne, jotka eivät saa ääntään kuuluviin. Kaikissa päätöksissä on otettava huomioon myös ympäristövaikutukset ja luonnon hyvinvointia lisäävä vaikutus.

Tulevalla eduskunnalla ja erityisesti hallituksella on edessään suuri urakka.
- Maakuntamallia tullaan todennäköisesti ajamaan yhä eteenpäin. - Sosiaali- ja terveyspalvelut tarvitsevat yhä uudet ohjenuorat tulevaisuuteen, nykyisellään kaikille pitkäaikaissairaille ei riitä apua, erityisesti nuoret elämänsä alussa olevat kroonisesti sairaat tarvitsevat yhteiskunnan huomiointia, tukea ja erityisesti terveydenhoitoa.
- Kelan toiminnan tueksi kehitellään perustuloa, byrokratian ja tiskiltä toiselle juoksemisen sijaan.
- Ilmastonmuutos saa aikaan vastakkainasettelua, niin kuin muutkin käsittelyyn tulevat asiat, kuitenkaan nopeaa ja helppoa ratkaisua ei tule löytymään, joudumme kaikki luopumaan jostain.
- Edellisten hallitusten leikkauksiin tulee tehdä korjaus takaisinpäin. Aktiivimallista ja kiky-sopimuksesta tulisi luopua.