nyren-web

Saga NYRÉN

Puoluevaltuuston jäsen, Uudenmaan
piiriyhdistyksen hallituksen varajäsen,
tekn. yo, tekninen projektipäällikkö

Uusimaa: Kauniainen

Feministi, teekkari, piraatti.

Työskentelen teknisenä projektipäällikkönä IT-alalla. Opiskelen Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa Informaatioverkostot-ohjelmassa.

Tavoitteenani on olla yhteiskunnalle hyödyksi ja samalla työstää yhteiskuntaamme hyvään suuntaan. Sen tavoitteen tiimoilta olen Piraattipuolueen lisäksi toiminut aktiivisesti yhdistyskentällä ja osana neljättä sektoria, aktivistina ja lähimmäisenä. Viime vuosina erityisesti lapsiperheiden ja maahanmuuttajien asiat ovat olleet työn alla.

Liityin Piraattipuolueeseen eurovaalien aikaan vuonna 2014. Piraateissa minua kiehtoi tieteellinen maailmankatsomus, vankka osaaminen tietoyhteiskunta-asioissa sekä kaiken keskiössä oleva ajatus yksilönvapauksista.

Perinteisen vasemmisto-oikeisto ajattelun ulkopuolelle jättäytyminen oli minulle myös tärkeää. Opiskeltuani taloutta ja matematiikkaa olen ymmärtänyt, ettei kumpikaan näkökulma sovi aina ja kaikkialla. Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista ja siinä tulisi edetä näyttöön perustuen. Erilaisissa tilanteissa toimivat erilaiset ratkaisut. Tavoitteenani on mahdollisimman paljon hyvää mahdollisimman monelle. Keinot siihen voivat vaihdella tilanteen mukaan. Ihmisoikeuksista luopuminen ei kuitenkaan keinovalikoimaan saa kuulua.

Konkreettisia keinoja nyky-yhteiskunnan tilan kohentamiseen ovat todennäköisesti muun muassa perustulo, subjektiivinen päivähoito-oikeus, kansalaisten yksityisyydensuojan parantaminen sekä avoimuuden lisääminen poliittisessa päätöksenteossa ja esimerkiksi kulttuurin saralla.