janne_paalijarvi_2014_200

Janne PAALIJÄRVI

Piraattipuolueen hallituksen varajäsen,
diplomi-insinööri, ohjelmistokehittäjä

Vaasa: Mustasaari

Olen Janne Paalijärvi, 1982 syntynyt diplomi-insinööri. Olen alun perin kotoisin pohjanmaalta, Vimpelistä. Opiskelin ja työskentelin pääkaupunkiseudulla vuodet 2001-2018, jonka jälkeen muutin Vaasan seudulle Mustasaareen perhesyiden takia. Jonkinlainen paluu juurille siis.

Toimin Espoossa pitkän aikaa Uudenmaan piiriyhdistyksen johtotehtävissä. Toimin myös Espoon kaupunginvaltuustossa varavaltuutettuna vuoden 2017-2018. Toimin samalla myös Espoon tarkastuslautakunnan jäsenenä.

Siviilipuolesta muutamalla sanalla sanoakseni, olen töissä teknologia-alan yrityksessä sulautettujen järjestelmien sovelluskehittäjänä. Harrastan tietoteknisiä puuhasteluja myös vapaa-ajallani eritoten Linuxien, palomuurisääntöjen, NAS-palvelinten ja virtuaalikoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joskus on aikaa myös istahtaa alas ja nauttia laatupelistä. Minulla on avopuoliso ja menossa mukana pyörii myös kolme lasta.

Uskon, että valtion tärkein tehtävä on pitää huolta kansalaisten vapaudesta ja turvallisuudesta. Holhouksen voimaan en usko. Ihmisiä on kannustettava kriittiseen ajatteluun ja tilastoidun tiedon käyttämiseen. Politiikassa tuntuu etenkin nykyään olevan muotia typistää asiat mustavalkoisiksi. Tämä on väärä tapa. Politiikka on vaikeaa. Asiat ovat vaikeita. Ihmisiä pitää opettaa ja rohkaista itse ymmärtämään niitä nyansseineen. Muuten koko poliittiselta järjestelmältämme putoaa pohja. Meidän on myös lopetettava pikkuasioista kinastelu Twitterissä ja keskityttävä isompiin ongelmiin ja niiden ratkaisemiseen yhdessä keskustelemalla, eikä maanisesti huutamalla.