Jäsenkirje: Uusi hallitus, kutsu puoluepäiville 31.1.-2.2., jäsenmaksu ja muuta

Hyvä Piraattipuolueen jäsen,

kiitos siitä, että aloitat vuoden 2020 puolueemme jäsenenä. Tämä jäsenkirje sisältää seuraavat asiat esitetyssä järjestyksessä: katsaus 30.11. järjestettyyn ylimääräiseen puoluekokoukseen ja uuden puoluehallituksen valinta; uuden puoluehallituksen agendat; kutsu puoluepäiville 31.1.-2.2.2020; jäsenmaksu.

Ylimääräinen puoluekokous järjestettiin 30.11. Helsingissä. Tässä kokouksessa saatiin selvyys puolueen jatkolle, kun erittäin selvän äänestyksen (31-1) jälkeen päätimme jatkaa jatkaa itsenäisenä, Piraattipuolueena. Kyseisellä äänestyksellä torjuimme esityksen siitä, että puolueemme olisi yhdistetty Liberaalipuolueeseen ja täten lakannut olemasta rekisteröity puolue osana kansainvälistä Piraattiliikettä.

Entinen puheenjohtajamme Helsingin kaupunginvaltuutettu Petrus Pennanen ajoi voimakkaasti fuusiota Liberaalipuolueen kanssa, ja kun sille ei ollut jäsenistön kannatusta, teki hän ratkaisun erota Piraattipuolueesta.

Ylimääräisessä puoluekokouksessa Piraattipuolueen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Pekka Mustonen Joensuusta. Varapuheenjohtajistoon valittiin Marek Nečada Helsingistä, Riikka Nieminen Espoosta ja Raoul Plommer Helsingistä. Uuteen puoluehallitukseen voit kokonaisuudessan tutustua puolueen verkkosivuilla https://piraattipuolue.fi/ihmiset/.

Puoluehallitus on aloittanut säännölliset kokoukset ja järjestäytynyt, jotta toiminta saadaan mahdollisimman hyvin liikkeelle. Puoluesihteeriksi valittiin Satu Immonen, taloudenhoitajana jatkaa Pasi Vähämartti. Tiedottajiksi valittiin kotimaan osalta Tuomas Ali-Hokka ja Tomi Pohjalainen. Kansainvälistä tiedostusta hoitaa Raoul Plommer, missä häntä avustaa Maija Li Raudaskoski.

Puoluehallitus toivoo avointa keskustelua puolueen sisällä. Kynnyksen olla yhteydessä vaikka suoraan puoluehallitukseen tulee olla mahdollisimman alhainen. Kaikki hallituksen kokoukset ovat luonnollisesti jatkossakin avoimia.

Aikomuksenamme on tarjota nykyistä huomattavasti selvempi tapa osallistua puolueen agendan toteuttamiseen yhteisömme sovituilla työkaluilla. Esimerkiksi käännöstyötä meillä tarvitaan jatkuvasti, sen siis pitäisi olla paremmin esillä kaikille halukkaille. Tulemme myös ottamaan asioiden valmistelussa puolueväen mukaan jo varhaisessa vaiheessa.

Tavoitteenamme on aktiivinen ja entistäkin paremmin näkyvä puolue, joka näkyy ja toimii myös jokaisessa maakunnassamme. Mikäli tunnet, että sinulla olisi kiinnostusta aktivoitua puolueen toiminnassa joko piiri- tai valtakunnallisella tasolla, ole rohkeasti yhteydessä! Piirien osalta oman piirin puheenjohtaja on oikea yhteyshenkilö, valtakunnallisesti voit olla yhteydessä puoluehallitukseen tai esimerkiksi suoraan puolueen puheenjohtajaan, tai kirjoittaa puolueen foorumille: https://foorumi.piraattipuolue.fi

Tekijöitä kaivataan mm. seuraaviin toiminta-alueisiin ja projekteihin:
• Some ja viestintä: (Riikka Nieminen järjestää viestintätiimin tapaamisen Sellossa pe 17.1. klo 16)
• Ohjelmatyö: (vastuuhenkilö Juho Karvinen).
• Organisaatiokehitys ja uusien puoluesääntöjen laatiminen: (vastuuhenkilö Marek Nečada).
• Puolueen verkkopalvelut – tämä sisältää mm. verkkosivu-uudistuksen ja puolueen työskentelyvälineistä sopiminen: (vastuuhenkilöt Marek Nečada ja Ari-Martti Hopiavuori).

Kutsu Puoluepäiville

Piraattipuolue kutsuu kaikki jäsenensä puoluepäiville Pyhtäälle 31.1.-2.2. Ennen sitovaa ilmoittautumista tulee maksaa osallistumismaksu 20 euroa puolueen tilille. Katso ohjeet ja ilmoittaudu 19.1. mennessä https://kyselyt.piraattipuolue.fi/index.php/132649. Puoluepäivien ohjelmaa valmistellaan foorumilla https://foorumi.piraattipuolue.fi/viewtopic.php?f=5&p=2439#p2433.

Jäsenmaksu

Koska mitä ilmeisimmin jäsenmaksulaskumme eivät viime vuonna tavoittaneet kaikkia jäseniä, laitamme lähiaikoina muistutuslaskun niille, joilta ei vielä ole kirjautunut suoritusta jo erääntyneestä jäsenmaksusta. Useimmilla lukee jäsenmaksulaskussa summana 20 euroa, mutta sitä voi halutessaan muuttaa: 10 euroa vähävaraisilta ja 50 euroa niiltä, jotka haluavat maksaa vähän ekstraa. Emme saa puoluetukea, joten jäsenmaksut ovat elintärkeitä toiminnallemme.

Jos jäsentietosi ovat muuttuneet, ilmoita muutoksesta puoluesihteerille: satu.immonen@piraattipuolue.fi.

Mukavaa alkanutta vuotta!

Terveisin,
tuore puoluehallitus